Ősszel érkezik a feltuningolt GTA V

GTA V
Vágólapra másolva!
A PC-kre és az új konzolokra elképesztő grafikával érkezik a világ legdrágább játéka.
Vágólapra másolva!

Egy évvel az Xbox 360-ra és Playstation 3-ra megjelent verzió után idén ősszel az új generációs gépekre (Xbox One és Playstation 4) is megjelenik a Grand Theft Auto V. Bár a tavaly ősszel megjelent gengszterszimulátor minden idők legnagyobb költségvetésű játékprogramja, a már koros játékgépek limitált képességei miatt látványvilágában már nem volt igazán versenyképes a legmodernebb játékokkal.

A GTA V ősszel azonban feljavított grafikával tér vissza az új konzolokra és a PC-kre. A játékot kiadó Rockstar cég keddi bejelentése szerint az új verzióban szebbek lesznek a szereplőket és a tájat borító textúrák, nagyobb távolságban rajzolódik ki a táj, sűrűbb lesz az autóforgalom, és a játék eleve nagyobb felbontásban fut majd. Összességében a városi és a sivatagi táj, valamint a víz alatt játszódó részek is sokkal szebbek lesznek a játékban. A PC-s kiadásba – a GTA IV-hez hasonlóan – videoszerkesztőt is beépítenek, amellyel bárki képes lesz a játék világában játszódó klipek vagy akár pár perces etűdök elkészítésére is.


A cég azt ígéri, hogy a felhasználók képesek lesznek a régebbi gépen felfejlesztett karaktereiket átvinni a szebb kiadású verziókba, és ha a konzolokon van online játékmentésük, akkor ugyanott folytathatják a játékot, ahol a csúnyább kiadásban abbahagyták. Azt még nem tudni, hogy a GTA V pontosan mikor jelenik meg, és hogy akik már megvették a játékot, kapnak-e kedvezményt az új generációs kiadás megvásárlása esetén.

GTA V Forrás: Rockstar