Kétmilliárd kattintásnál tart a Gangnam Style

gangnam style
PSY klipje videoklip 2 milliárd letöltés felett jár
Vágólapra másolva!
Psy slágere a legnépszerűbb videó a YouTube-on, csupán két év kellett neki a kétmilliárd eléréshez.
Vágólapra másolva!

A Gangnam Style-t 2012. július 15-én töltötték fel a YouTube-on Psy hivatalos csatornájára, ahonnan végül világszerte az egyik legismertebb videoklippé vált: előadójának lovacskázós tánca pedig világszerte ismerik.

A klip már ugyanazon év decemberében elérte az egymilliárdos nézettségét, május 31-én pedig átlépte a kétmilliárdos lejátszási számát. A Gangnam Style az első YouTube-videó, amit valaha ennyiszer lejátszottak. Ez a szám tartja a valaha egy nap alatt legtöbbször lejátszott videó rekordját is 38 millióval.



Bár 35 éves koreai rapper következő videoklipje, a Gentleman is hasonló zenei és vizuális elemekkel dolgozik, ez már biztosan nem ér el hasonló sikereket, a tavaly április 13-án feltöltött videó több mint egy év alatt sem érte el az egymilliárdos nézettséget, jelenleg 689 milliónál áll a lejátszásainak száma, bár ez nemzetközi viszonylatban még így is kiemelkedően szerepel: a hetedik legnézettebb klip a videomegosztón.

PSY klipje videoklip 2 milliárd letöltés felett jár Forrás: Youtube



A YouTube második legnézettebb videója Justin Bieber Baby című klipje, amelyet valamivel több, mint egymilliárd alkalommal játszottak le, mióta 2010 februárjában felkerült a szájtra. A harmadik legnézettebb videó Jennifer Lopez és Pitbull On The Floor című száma, ezt 2011 márciusa óta közel 760 millió alkalommal játszották le. A YouTube nézettségi statisztikáit ezen az oldalon lehet megnézni.