A Street View-n is bejárható a budapesti állatkert

google street view állatkert
Kilátás az Állatkertre a Street View-ban
Vágólapra másolva!
A Google hivatásos turistája kamerás hátizsákjával barangolta be a parkot. Találkozott Ashával, a kiselefánttal is.
Vágólapra másolva!

Gergő, a Google hivatásos turistája panorámakamerájával a hátán tavaly nyáron járta be Magyarország legszebb helyeit és érdekességeit, útjának egyik első állomása a budapesti állatkert - és a Városliget - volt. Az általa készített felvételek csütörtök este váltak elérhetővé a Google Térképen, de azok a park tavalyi állapotát tükrözik.

Sajnos a Google turistája nem készített beltéri felvételeket az állatkertben, csak a nyitott útvonalakat lehet bejárni a Street View-val, ami azért furcsa, mert a Mezőgazdasági Múzeumot a cég belülről is feltérképezte. A nyitás előtt juthatott be a kapun, mert fotóin alig vannak látogatók, de még a legtöbb állat is elbújt a panorámákról. Azért néhányukat sikerült megtalálnunk.

Forrás: Google

A virtuális túrát a bejáratnál, erre a linkelve kattintva érdemes megkezdeni, az utcafrontról próbánk során nem engedett átkattintani a park belsejébe a Google Térkép felülete.

Google Street View budapest zoo Forrás: Google

A Japánkert ösvénye pont a Pálmaházhoz vezeti a virtuális túrázót.

Forrás: Google

A tevék is a közelben hűsöltek az árnyékba húzódva.

Forrás: Google

Csak egy elefánt akart felkerülni a Google Mapsre?

Forrás: Origo

Nem, hiszen itt van Asha, a kiselefánt is!

Forrás: Origo

Azt gondoltuk, hogy egy zsiráf feltűnőbb látvány lesz a Street View-n.

Forrás: Origo

Itt találja az orrszarvút a panorámákon.

Forrás: Google

Nagy nehezen, de meg elehet találni néhány páviánt a kifutójukon.

Forrás: Google

A tigris láthatóan az UAZ márka nagy rajongója.

Forrás: Google

A Google turistája pont elcsípett egy fóka-show-t.

Forrás: Origo

A pingvinek is felsorakoztak a fotózáshoz, itt nézheti meg őket.

A Google az állatkerti Street View premierjével párhuzamosan virtuális időgépet is elindított panorámaképei számára. Bár a cég csak tavaly indította el utcai panorámaképes szolgáltatását Magyarországon, 2009-ben már készített felvételeket Budapest belső kerületeiről.

Akkor a fotózás adatvédelmi okokból abbamaradt. Két évvel később is visszatértek a cég kamerás autói, akkor elvileg kresztáblákat és utcaneveket monitoroztak, ám ehhez ugyanúgy végigfotózták az országot, mintha Street View nyersanyagot rögzítettek volna. Az állatkerti panorámákkal együtt olyan Street View panorámák is elérhetővé váltak a Google Térképen, amelyek a korábbi, két-három éves felvételeknél frissebbek, mivel tavaly készültek.