Nemsokára pénzt is küldhetünk a Facebookon

Vágólapra másolva!
A Financial Times értesülései szerint a Facebook heteken belül megszerezheti az ír központi banktól azokat a jogosítványokat, amelyek birtokában pénzügyi szolgáltatásokat üzemeltethet. A társaság az európai felhasználókat írországi leányvállalatán keresztül szolgálja ki.
Vágólapra másolva!

A lap úgy tudja, hogy a Facebook lehetővé akarja tenni felhasználói számára, hogy pénzt tároljanak a fiókjukhoz tartozó egyenlegen, és arról másoknak is tudjanak utalni pénzt, vagy szolgáltatásokért fizethessenek vele. A vállalat hivatalosan még nem kommentálta az erről szóló terveit.

Az Financial Times értesülései szerint a Facebook három brit startuppal (TransferWise, Moni Technologies) és az Azimóval tárgyalt a pénzügyi szolgáltatás üzemeltetéséről. A lap szerint az Azimo egyik társalapító vezetőjét is megpróbálta magához csábítani a közösségi hálózat.

Egy ilyen szolgáltatás beindítása kézenfekvő lenne a több mint egymilliárd aktív felhasználóval rendelkező cég számára, a tranzakciók jutalékai ugyanis komoly összeggel egészíthetnék ki a hirdetésekből származó bevételeket.

Azonban komoly problémát jelent, hogy a felhasználók nem feltétlenül akarnák épp a Facebookra bízni a pénzügyeiket, hiszen a szájton egy sor átverős applikáció és bejegyzés érhető el. A Forbesnak nyilatkozó szakértő szerint egy ilyen szolgáltatás bevezetése kockázatos, de különösen a fejlődő országokban – például Indiában – komoly sikert érhetnek el vele.