Már nem milliárdos a Facebook második embere

Sheryl Sandberg interjút ad
Sheryl Sandberg interjút ad
Vágólapra másolva!
Esett a cég részvényeinek árfolyama, egymilliárd dollár alá csökkent Sheryl Sandberg vagyona.
Vágólapra másolva!

A Facebook ügyvezetője január végén vált milliárdossá, miután a közösségi oldal részvényeinek árfolyama rekordot döntött. A Forbes amerikai üzleti magazin híradása szerint azonban a cég papírjainak árfolyama két nap alatt 9 százalékot esett, ezáltal Sandberg vagyona is 980 millió dollárra csökkent a lap becslései szerint – legalábbis ideiglenesen.

A közösségi oldal ügyvezetője a Facebook két évvel ezelőtti tőzsdére vonulása óta már részvényeinek a felét eladta, legutóbb a múlt szerdán adott el 13,6 millió dollárt értő értékpapírt. Sandberg jelenleg 630 millió dollár értékű Facebook-részvényt birtokol, ezenfelül 320 millió dollár körüli vagyonnal, 23 millió dollár értékű facebookos vételi opcióval rendelkezik, illetve a Walt Disney és a Starbucks cégekből is birtokol kis részeket, mivel ezek igazgatótanácsaiban is tag.

Sheryl Sandberg interjút ad Forrás: Facebook

A Forbes által egy hónapja összeállított, a világ 1645 milliárdosát tartalmazó listán csupán harminckét nő szerepelt, a kedvező árfolyamoknak köszönhetően ekkor még Sandberg is felkerült a listára. Most, hogy a Facebook ügyvezetőjének vagyona megcsappant, már csak Meg Whitman, a Hewlett-Packard elnök-vezérigazgatója az egyetlen női milliárdos a technológiai szektorban.