Lebukott a rejtélyes kukkoló a Microsoft központjában

Vágólapra másolva!
A női alkalmazottak szoknyája alá lesett rejtett minikamerájával.
Vágólapra másolva!

A Microsoft egyik munkatársa még tavaly júliusban a cég Red West nevű kampuszának épületei között lévő út mellett talált egy USB-s minikamerát. Kiderült, hogy a kütyü kizárólag olyan felvételeket rejt, amelyen nők hagyományos vagy mozgólépcsőn mennek fel-le, a minikamerával pedig szoknyájuk alá is be tudott lesni az ismeretlen készítő - írja az Ars Technica.

A felvételek közül jó pár a Microsoft redmondi központjában készült, ezért a dolgozó leadta a cég biztonsági szolgálatának a Muvi márkájú minikamerát. Ők a biztonsági kamerák felvételei alapján képesek voltak visszakeresni, ki ejtette látszólag véletlenül az út mellé az eszközt: a férfi galléros pólót és vörös színű nadrágot viselt.

Egy későbbi felvételen a férfi idegesen kereste a kamerát, amelyet időközben más már megtalált. Miután a felvételekből kiderült, hogy a férfi belépőkártyával járt és kelt az épületek között, gyorsan kiderítették a személyazonosságát. Kiderült, hogy ő is a Microsoftnál dolgozik, és még céges laptopjáról is gyakran keresett fel kukkolós honlapokat, később pedig saját felvételek készítésére is rászánta magát.

A kukkoló nem volt túl ügyes, az általa készített 86 darab videóból 50 felvételen saját maga is látható volt az eredetileg felvenni kívánt 93 nő mellett. Mivel Washington államban a kukkolás bűncselekménynek minősül, nagy összegű büntetésre számíthat még úgy is, hogy a felvételeket az eddigi vizsgálatok szerint nem töltötte fel semmilyen honlapra.