Vágólapra másolva!
Több lesz a fotó, cserébe feláldozzák az oldal legnagyobb erényét, az egyszerűséget.
Vágólapra másolva!

Véletlenszerűen kiválasztott felhasználói kis csoportján teszteli legújabb dizánját a Twitter. A legnagyobb változás az lenne, hogy az üzenetek nem szigorú időrendben követnék egymást, hanem kártyaszerűen egymás mellett vagy alatt. Az új felületen hangsúlyosabb szerepet kapnak a fotók, a felhasználók saját fotója az oldal bal szélére kerül, míg a fejlécfotó nagyobb teret kap.

Ez utóbbira kattintva lehet elérni a statisztikát arról, hogy hányszor twittelt az ember, és hány fotót és/vagy videót posztolt (ez utóbbi új szolgáltatás). Szintén itt lehet egy pillantással áttekinteni, hogy kicsodát követünk és minket ki követ a Twitteren. A változást a Mashable technológiai hírblog egyik szerkesztője, Matt Petronzio vette észre a saját Twitter-fiókjában. Azt is kiszúrta, hogy a Twitternél folyamatosan próbálgatják az új dizájnt. Szerdára virradó éjszaka például a twitjeit újra a megszokott időrendben listázta a közösségi oldal, majd reggelre ismét visszaállt az új, kártyás elrendezés.

A Twitternél valószínűleg azért tartják fontosnak mind a két megoldást kipróbálni, mert azt feltételezik, hogy a felhasználók többsége ragaszkodik a jól megszokott és egyből áttekinthető időrendi nézethez, és éppen azért használja a szolgáltatást, mert nem hasonlít sem a Facebookhoz, sem a Google+-hoz.

A Twitternél megszokott, hogy az új megoldásokat mindenféle hírverés nélkül kezdik tesztelni, az oldal legújabb dizájnja pedig január 14-én vált elérhetővé az összes, nem mobilon twitterező felhasználó számára. A Mashable kérdésére a cég nem volt hajlandó kommentálni a most tervezett változtatásokat. Mindenesetre a változtatás hírére szerdán több mint 5 százalékkal nőtt a Twitter-részvények ára, pedig korábban a cég arról számolt be, hogy továbbra is veszteséges, és lassabb ütemben bír újabb felhasználókat szerezni, mint korábban.

Az Origo Filmklubja a Twitterenhttps://twitter.com/filmklubAz Origo Forma1-es hírei a Twitterenhttps://twitter.com/origoGPhirek