Kiszivárgott, hogy két méretben jön az új iPhone

Vágólapra másolva!
Nagyobb képernyő és több méretváltozat: egy hongkongi forrás szerint jóval inkább hasonlítani fog az iPadre az Apple legújabb okostelefonja, mint a két eszköz történetében bármikor. Az iPhone 6-ot állítólag zafírüveg borítja majd.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 6-ost két méretben, 4,7 hüvelykes és 5,5 hüvelykes változatban dobná piacra az Apple a hongkongi South China Morning Post napilap szerint. Az újság olyan iparági forrásokra hivatkozik, akik látták a készülékek prototípusait. Az Apple hivatalosan azért ragaszkodik a 4 hüvelyk átlójú készülékekhez, mert azok egy kézzel is biztosan könnyedén használhatók. A konkurens gyártók viszont jobbára nagyobb telefonokat jelentettek meg, Kínában, a legnagyobb okostelefon-piacon pedig a Samsung készülékei fogynak a legjobban.

A hírlap informátorai a képernyőt a karórákról ismerős zafírüveg borítja majd. Az ásvány nagy előnye, hogy karcálló, a Mohs-skála szerinti 9-es keménységét csak a gyémánt múlja felül, hátránya viszont, hogy törékeny. A zafír, noha mesterségesen állítják elő, jelentősen drágább alapanyag, mint az eddig használt, úgynevezett gorillaüveg, a . Azt még nem tudni, hogy ez mennyivel drágítja a készüléket.

A tudósítás szerint új képernyőt is kap a készülék, amelynek még tovább növelték a felbontását. A jelenlegi iPhone-okon 326 képpont van egy hüvelyken (ppi), míg az új készüléken már 441, akárcsak a Samsung Galaxy S4-es telefonján. Ezzel együtt még változhat a telefon kinézete, a napilap úgy tudja, hogy az Apple-nél áprilisban véglegesítik a dizájnt.

A napilap másik információja szerint az Apple leáll az olcsóbb, színes műanyagházzal szerelt iPhone 5C gyártásával, de továbbra is a piacon tartja az iPhone 5S-et, azzal a különbséggel, hogy a tavalyi sztártelefont olcsóbb anyagokból gyártatja majd. Ha ez az értesülés igaz, akkor ez bizonyulna az Apple eddigi legnagyobb mellényúlásának a telefonpiacon, mert a készüléket alig szeptemberben vezették be az 5S-sel együtt. Az Apple hivatalosan semmit sem közöl az iPhone-ról, sem arról, hogy felhagyna az 5C forgalmazásával.

Korábban Sonny Dickson, a legújabb Apple-készülékekről rendszeresen szivárogtató blogger oldalán jelent meg három fotó, állítólag az iPhone 6-ról. Ezekről a Reddit felhasználói derítették ki, hogy hamisítványok, korábbi képek felhasználásával készültek, ezt bizonyítják az ugyanott feltűnő ujjnyomok.