Árt az egészségnek a túl sok emailezés

email levél stressz egészség
A lényeg, hogy az email személyesen szólítsa meg a vásárlót, és az önfényező reklám helyett lehetőleg tartalmat adjon
Vágólapra másolva!
Függőséget okoz az emailezés: hála a mobilok elterjedésének, napi több alkalommal is megnyitjuk fiókunkat. Az egészséges az lenne, ha csak naponta háromszor néznénk rá az üzenetekre.
Vágólapra másolva!

Kanadai tudósok szerint felesleges stressznek tesszük ki magunkat azzal, ha túl gyakran ellenőrizzük az emailjeinket. A University of British Columbia kutatói egy átfogó kísérletsorozat keretében vizsgálták, milyen hatással van az életünkre az elektronikus levelezés.

A kísérletben 124 felhasználó vett részt, akiket arra kértek, hogy egy hétig csak napi három alkalommal nézzék meg az üzeneteiket, majd egy újabb héten át annyiszor ellenőrizzék, ahányszor általában szokták. A stressz-szint mérése azt mutatta, minél ritkábban nyitották meg a levelezést, annál boldogabb volt a napjuk.

Egy felnőtt naponta átlagosan tizenötször nézi meg az emailjeit. Az egészséges adag napi három lenne: ezzel a minimálisra csökkenthetnénk azt a stresszt, amit az üzenetek olvasgatása - a feladatok közötti gyakori váltogatás és figyelemmegosztás - okoz.

Ami meglepő, hogy az emberek nehezen tudják megállni, hogy ne ellenőrizzék a levelezésüket (ez is egyfata függőség), de ha mégis sikerül, azáltal kevesebb stressz éri őke. A megoldást az jelentheti, ha előre meghatározott időpontokban. reggel, délben és este nyitjuk meg a fiókunkat.