Fel sem tűnik, de a fülbevaló is okos lett

ear-o-smart okos fülbevaló
Személyre szabhatjuk a fülbevaló külsejét
Vágólapra másolva!
Az Ear-o-smart okosfülbevaló a bőrrel való folytonos és szoros kapcsolata miatt sokkal több információ továbbítására képes.
Vágólapra másolva!

Miközben egyre több okoskarkötő és -óra lepi el a piacot, a kanadai BioSensive Technologies egészen más szemszögből közelítette meg a kiegészítők kérdéskörét. Olyan okosfülbevalót hoztak létre, amely a fül apró hajszálereit monitorozva sokkal több információt szűr le, mint csuklóra erősített társai.

A Ear-o-smart külsőre egy hagyományos klipszre hasonlít, amelyet a fülre csíptethetünk, működése azonban a Samsung okosóráihoz hasonló. Az eszköz az ereket megvilágítva a visszaverődő fény alapján tanulmányozza a vér pumpálását, és így számolja ki egyebek közt a pulzust. A fülbevaló azonban - mivel szorosan illeszkedik - több és pontosabb adatokat tud megadni. A pulzusmérő és lépésszámláló mellett meg tudja állapítani, hány kalóriát égettünk el egy tevékenység végzése közben.

Személyre szabhatjuk a fülbevaló külsejét Forrás: earosmart.com

A fülbevaló az adatokat bluetoothon keresztül továbbítja egy iPhone-ra, vagy androidos okostelefonra. Egyszerű fehér kivitelben lehet megrendelni. Mivel azonban a cég célja az, hogy a hordható okoseszköz minél inkább beépüljön mindennapjainkba, plusz 23 dollárért testreszabhatjuk a fülbevaló kinézetét.

A sima Ear-o-smart ára 125 dollár, kicsit több mint 30 ezer forint, 149 dollárért (36 ezer forintért) cserélhető a design is - a szállítások 2015 júniusában kezdődnek. A Kickstarteren indított kampány keretében a gyártó 30 ezer dollárt kíván gyűjteni a projekt tökéletesítéséhez, még 43 nap van hátra.