Videojátékká változtatható a nappali

romo robot iphone
A Romo alkalmazással minirobottá változtatható az iPhone okostelefon
Vágólapra másolva!
Egy japán páros az okostelefont robottá változtató Romo alkalmazást használta fel élő videojátékok létrehozásához.
Vágólapra másolva!

A technológia rohamos fejlődése mellett egyre többször hangzik el, hogy az ember legjobb barátja immár nem a háziállat, hanem az okostelefon. A Romo nevű alkalmazás pedig már személyiséggel is felruházta az iPhone-okat: 129 dollárért (átszámítva több mint 30 ezer forintért) a fura arcocskát varázsoló app mellé egy lánctalpas szerkezetet is kapunk.

A fejlesztést elsősorban gyermekeknek hozták létre, a szerkezetet bármely családtag vagy barát képes irányítani. Az app az előlapi és hátlapi kamera segítségével folyamatos audiovizuális jelet továbbít, így hátra és előre is nézhetünk vele. Az alkalmazás leírása szerint elsősorban oktatási célokat szolgál.

A Romo alkalmazással minirobottá változtatható az iPhone okostelefon Forrás: Romorobot

Két japán fejlesztő új értelmet adott a minirobotnak, a Romocart projekt keretében bármilyen helyszínt videojátékká tudnak változtatni. A lánctalpas telefont egy projektorral és egy mozgásérzékelő kamerával szerelték fel.

A szenzor nem csak a minirobot helyzetét képes érzékelni, de az útjába kerülő tárgyakét is. Ezen adathalmaz segítségével szinte bármiből - például könyvekből, párnákból, fazekakból, vagy egy fekvő macskából - létrehozható egy játékpálya.

A projektorral az animált játékpályát lehet kivetíteni, ahogy a felhasznált eszközöket, fegyvereket lehet láthatóvá tenni mindenki számára. A japán fejlesztők a Mario Kart autóversenyt dolgozták át a minirobotokkal, amelyek füstöt vagy akadályként banánokat hagyhatnak hátra, melyen meg lehet csúszni, vagy előrefele rakétákat lőhetnek ki versenytársaikra. A szerkezetet egy vezeték nélküli kontrollerrel irányítják.

A szoftver egyelőre nem elérhető, a fejlesztők azt írják, amint idejük engedi, közzéteszik a forráskódot.