Spamnek nézik, és törlik az emberiséget a robotok

Nametag, arcfelismerő alkalmazás a Google Glasshez
Arnold Schwarzenegger a Terminátor 2-ben
Vágólapra másolva!
A Tesla elnöke a mesterséges intelligencia rohamos fejlődése kapcsán fejezte ki aggodalmait.
Vágólapra másolva!

Elon Musk, a Tesla elnöke attól tart, nem vagyunk képesek felfogni, milyen gyorsan is fejlődik a mesterséges intelligencia, és legrosszabb esetben a szuperintelligens gépek spamnek nézhetik és eltörlik a Föld színéről az embereket.

"Nem hiszem, hogy bárki is felfogná, milyen gyorsan fejlődik a mesterséges intelligencia. Főleg, ha az önfejlesztő robotokra gondolunk" – mondta Musk a Vanity Fair San Franciscó-i rendezvényén. Szerinte egy szuperintelligens gép mindig a köz hasznát tartja szem előtt, működése hasonlít a kéretlen üzenetek kiszűréséhez és eltávolításához. "Márpedig ha spamnek nézi az emberiséget, meg is semmisíti." Musk úgy véli, minél fejlettebb lesz egy robot, annál kevésbé tiszteli majd a tervezőjét.

Elon Musk a SpaceX kaliforniai űrkutatási vállalat vezetője is egyben. Amikor arról kérdezték, hogy egy ilyen támadás esetén elmenekülne-e a Marsra a halálos robottámadás elől, azt mondta: nem, mert ha az apokalipszis bekövetkezik, a gépek vélhetően követnék az embereket, bárhová mennek.