Levegőből van a láthatatlan esernyő

Az Air Umbrella prototípusa
Vágólapra másolva!
A láthatatlan ernyő fél órán át véd az esőcseppektől erős légáramlattal.
Vágólapra másolva!

Az Air Umbrella megvalósításához feltalálói a Kickstarter közösségétől már összegyűjtötték a szükséges tőkét. A high-tech esernyő három különböző méretben kapható, ezek eltérő nagyságúak, tömegűek és üzemidejűek: a kisebbeket hölgyeknek, a nagyobbakat férfiaknak ajánlják.

Nem zseblámpa, esernyő

Leginkább egy fáklyát mintázó, műanyag lámpára hasonlít, amelynek rúdjában akkumulátor, a fejben pedig kicsi ventilátor található. Ez alulról szívja a levegőt, felül pedig körben fújja ki az ennek megfelelően kialakított kiáramlónyíláson keresztül.



A legkompaktabb kivitelű példány fél kilogrammos, tizenöt percig használható akkumulátorról, és harminc centiméteres átmérőjű körben véd az esőcseppektől. A nagy változat 50 centiméteres körben véd és harminc perces az üzemideje, viszont 800 grammot nyom a mérlegen. Egy ilyen esernyő egy-két embert képes megvédeni akár heves zivataroktól is.

Van ennek értelme?

A fejlesztők a Kickstarteren azt írják, hogy a végleges termék első néhány példányát már valószínűleg idén decemberben megkaphatják az első szerencsés vásárlók, a többiek azonban csak jövő karácsony előtt szállítanák le.

Az Air Umbrella prototípusa Forrás: Kickstarter



Ekkor nettó 118 dollárba, vagyis közel harmincezer forintba kerül majd egy példány. Az egyelőre nem derül ki, hogy mi lenne az előnye a hagyományos esernyőhöz képest, hiszen nagy, nehéz, és elég hamar lemerül.