Így néz ki, ha sokkol egy szerettünk

patrick hall fájdalom sokkoló
Felordítottak fájdalmukban az önkéntes modellek
Vágólapra másolva!
Portrésorozat készült a sokkolóval megrázott modellek arcáról. Lassított slow-motion videofelvételen nézhetjük meg, hogyan torzul el az arcuk.
Vágólapra másolva!

A fájdalomról készített portrésorozatot Patrick Hall. Az egyébként esküvői fotósként dolgozó férfi kitalálta, hogy 300 ezer volttal sokkolja önkéntes modelljeit, s az eltorzuló arcokat fényképezi le. Ekkora feszültség nem okoz komolyabb sérülést, viszont nagyon fájdalmas.

A fotós felhívására mégis többtucatnyian jelentkeztek: nők és férfiak egyaránt. A művész egyszerre fotózta azokat, akiket megráztak sokkolóval, s azokat, akik a másik oldalról a készüléket tartották.

Az önkéntes modellek felordítottak fájdalmukban Forrás: Patrick Hall

A projekt keretében egy slow-motion video is készült, ahol lassítva láthatjuk, hogyan jelenik meg az alanyok arcán a fájdalom.

Hall nem akart átlagos portrésorozatot készíteni, célja az volt, hogy egy erőteljes érzelmet jelenítsen meg képein. "Nemcsak a sokkoló használata járult ahhoz hozzá, hogy a fotók egyedülállóak lettek, hanem az a tény is, hogy a modelleket egy szerettük, rokonuk rázta meg" – mondta.

A legtöbben fájdalmukban felordítottak, kiabáltak, káromkodtak. Összesen négy önkéntes volt, aki semmilyen reakciót nem mutatott a sokkolásra.