Délen nyaralnak a Telekom ügyefelei

Vágólapra másolva!
Az éves trenddel ellentétben inkább a mediterrán országokat: Horvátországot, Görögországot és Bulgáriát keresik fel a magyarok nyáron, derült ki a Telekom ügyfelek nyári mobil barangolás (roaming) adataiból.
Vágólapra másolva!

Horvátország, Görögország és Bulgária a legkedveltebb úticélok a magyarok körében, derült ki a Telekom ügyfeleinek nyári roaming adataiból. Az idei nyaralási szezon eddigi külföldi mobilhasználati adatait tekintve a legnépszerűbb Horvátország, Görögország, és Bulgária, míg az Európai Unión kívül pedig Montenegróban és Macedóniában használják a legtöbben mobiltelefonjukat.

Míg éves szinten inkább Ausztria, Csehország, Olaszország és Németország a legnépszerűbb utazási cél a Telekom ügyfelek roaming adatai alapján, addig a nyári időszakban jellemzően a mediterrán országokba utaznak a magyarok.

A roamingdíjak folyamatos csökkenése, az évről évre kedvezőbb mobilnetes díjcsomagok és az okostelefonok elterjedése (a használatban lévő mobilkészülékek között az okostelefonok aránya mára a Telekom ügyfeleinél 43 százalék) is hozzájárul a roaming forgalom növekedéséhez.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.