Monitor is van az intelligens bukósisakban

Skully helmet
Skully intelligens sisak
Skully intelligens sisak
Vágólapra másolva!
A Skully intelligens bukósisak rekordsebességgel érte el az egymillió dollárt az IndieGogo közösségi oldalon, és még 26 nap van hátra a kampányból.
Vágólapra másolva!

Egyre inkább a mindennapi élet részévé válnak a kijelzők, egy monitor fog lebegni folyton a szem előtt: legyen az a Google Glass az utcán, a navigáció az autóban, vagy a bukósisak motorkerékpáron ülve.

A Skully intelligens sisak rekordot döntött az IndieGogo közösségi oldalon: mindössze 45 óra alatt lépte túl az egymillió dolláros határt, pedig mindössze 250 ezer dollár adományért folyamodtak. S a kampány még messze nem ért véget, 26 napig árják még a támogatásokat.

Skully intelligens bukósisak Forrás: gizmodo.com

Több mint 23 országból és 43 amerikai államból érkezett már hozzájárulás, átlagosan 1425 dollárral támogatva a projektet. A legnépszerűbb tétel a Skully AR-1 1399 dollárért, illetve ugyanez a bukósisak nemzetközi szállítással száz dollárért drágábban.

Skully intelligens bukósisak kijelzővel Forrás: gizmodo.com

De mit is tud ez a sisak? Szenzorok, mikroprocesszorok és egy visszapillantó kamera segítségével folyamatosan mutatja a környezetünket a jobb alsó sarokban lévő kijelzőn. Eközben a GPS-nek köszönhetően a motoros 3 méterrel maga előtt láthatja, merre halad tovább az út.

Az úgynevezett Synapse platform automatikusan változó fókusztávolságot biztosít, vagyis nem számít épp merre néz a sofőr, az információ mindig éles marad. A bukósisak 180 fokos látóteret biztosít.

A Skully bukósisak technikai paraméterei Forrás: Skully

A sisak ellenáll ködnek, karcolásnak, sőt a nap sugarai sem csillannak vissza rajta. A beépített rendszernek köszönhetően bluetooth kapcsolatot tud létesíteni, illetve okostelefonon keresztül az internet is képes csatlakozni. Így zenét is hallgathatunk út közben, vagy kéz használata nélkül telefonálhatunk.

Az intelligens sisak rendkívül könnyű, számos különböző méretben, matt fekete, és fényes fehér kiadásban kapható. Az előrendelt példányok várhatóan 2015 májusban érkeznek meg.