Ennél jobb tévét most nem vehet

Az LG ultra-HD felbontású OLED tévéje
Vágólapra másolva!
Nem csak ultra-HD-s, de még OLED is az LG új tévéje. Megkérik az árát.
Vágólapra másolva!

Elsőként Dél-Koreában kezdi árulni a gyártó, de hamarosan Európában is kapható lesz az LG új csúcstévéje, amely mindenből a legfejlettebb megoldásokat tartalmazza.

A legnagyobb felbontás a legjobb képernyővel

Az új készülék 65 és 77 colos (165 és 195 centiméteres) változatban kerül a boltokba. Ez az első olyan készülék a világon, amely egyben tartalmazza az OLED és az ultra-HD technológiákat, ráadásul még kissé ívelt is a képernyője a jobb láthatóság érdekében.Forrás: LG

Az LG ultra-HD felbontású OLED-tévéje Forrás: LG



Mi az az OLED? Az elnevezés olyan szupervékony képernyőtechnológiát takar, amelyben nem hátulról megvilágított folyadékkristályok, nem ionizált gázzal töltött cellák állítják elő a képpontokat, azok szerves fénykibocsátó diódákból állnak. Az ilyen megjelenítők adják a leginkább élethűbb képet a jelenleg elérhető technológiák közül, a megoldás gyakorlatilag egyesíti az LCD-k és a teljesen visszaszoruló plazmatévék előnyeit.

Ekkora felbontású még nem volt ilyen tévéből

OLED-tévéket ugyan már korábban is lehetett korlátozott választékból vásárolni, de az LG mostani tévéje az első olyan típus, amely ultra-HD felbontást kínál, tehát képe 3840x2160 pixeles felbontású. Ez 8,3 millió darab képpontot jelent, ami négyszer több a full-HD-s képernyők 2,1 millió pixelénél.

Az LG közlése szerint a képernyő képpontjain belül összesen 33 millió darab alpixel gondoskodik az élethű színek előállításáért. A tévé nem olcsó, még kisebbik változata is 12 millió wonba, vagyis közel hárommillió forintba fog kerülni, amikor a jövő hónapban a boltokba kerül - értesült az AP hírügynökség.