Olyan lesz az idő Dubajban, amilyet szeretnének

Így fog kinézni a Mall of the World a látványtervek szerint
Vágólapra másolva!
Lehet hőség vagy homokvihar, a fedett kisvárosban élőket sosem zavarja majd a kellemetlen időjárás.
Vágólapra másolva!

A Mall of the World, vagyis a "világ bevásárlóközpontja" nevű beruházás keretében egy hatalmas, 4,5 négyzetkilométeres alapterületű miniatűr metropolisz épül Dubajban. A Mashable szerint ez lesz a világ első olyan létesítménye, amelynek mérete egy kisebb településével azonos, ám hőmérsékletét mesterségesen szabályozzák.

Így fog kinézni a Mall of the World a látványtervek szerint Forrás: Dubai Holding

Mintegy hét kilométer hosszú sétányhálózatát teljes egészében le akarják fedni üvegtetővel, így az oda látogatók nincsenek kitéve az időjárás hatásainak. A blog úgy tudja, hogy télen, amikor Dubajban az átlaghőmérséklet 22 Celsius-fok körülire hűl le, a zárt sétányokat ki fogják nyitni, hogy a szabad levegő bejuthasson. Dubajban az év legtöbb napján napközben 40 Celsius-fok körüli hőség van, erős az UV-sugárzás , gyakoriak a homokviharok, éjjelre viszont nagyon lehűl a levegő.

A központban a tervek szerint száz darab szálloda működik majd, a bérelhető apartmanokkal együtt pedig összesen húszezer szoba áll majd a vendégek rendelkezésére, akik a mesterséges település nagyságából adódóan akár heteket is eltölthetnek anélkül, hogy a szabad ég alatt lennének. A Mall of the Worldben tervezik felépíteni a világ legnagyobb fedett vidámparkját és egy hatalmas wellnessközpontot is mivel a beruházók arra számítanak, hogy a helyi időjárási viszonyok miatt a mesterségesen temperált bevásárlóközpont hatalmas lesz az érdeklődés. Évente várhatóan 180 millió ember látogat majd el a minimetropoliszba.