Kifosztották a Samsung egyik gyárát

Vágólapra másolva!
Hatmillió dollár értékben loptak mobiltelefonokat és számítógépeket a brazil üzemből.
Vágólapra másolva!

A hétfői éjszakai műszak alatt érte rablótámadás a Samsung egyik brazíliai elektronikai gyárát. Az üzembe felfegyverkezett férfiak egy csoportja tört be, akik a Sao Paulo közelében lévő üzem nyolc munkatársát fogták el, közülük két embert túszul ejtettek, a maradék hatot pedig valahová elvitték.

Közvetlenül a gyárból lopni a legegyszerűbb

A rablók a dolgozók belépőkártyái segítségével az üzem egyébként belső területeire is képesek voltak behatolni, ahol lefegyverezték az őröket. A mintegy három órán át tartó rablást a rendőrség adatai szerint huszan hajtották végre. Az üzem belsejében egyes munkásokat túszul ejtettek, másoktól pedig elvették a mobiltelefonjaikat, és elzárták őket egy helyiségbe.

Összesen negyvenezer darab, már teljesen legyártott mobiltelefont és számítógépek vittek magukkal, a szállítást pedig a gyárban lévő hét kamion elrablásával oldották meg - írja az Associated Press.

Hatmillió dollárnyi kütyüt vittek el

A Samsung közlése szerint összesen hatmillió dollár, vagyis mintegy 1,4 milliárd forint értékű késztermékkel távoztak a rablók. A koreai céget közleménye szerint nagyon aggasztja, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhetett, de a cég kiemelte, hogy szerencsére legalább egyetlen dolgozója sem sérült meg a rablás során.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő" - olvasható a Samsung közleményében. A brazil rendőrség egyelőre nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a rablók a belső segítséget is kaptak valakitől, mivel enélkül nehéz lett volna végrehajtani az akciót. A Brazília Szilícium-völgyének tartott Campinasban, ahol a Samsung gyára is található, a HP és a Dell is létesített üzemeket, a környéken azonban eddig csak a szállítókamionok kifosztása volt gyakori.