Mindenkinek jelszót kell cserélnie az eBayen

Vágólapra másolva!
Az online aukciós oldal felhasználói adatbázisának feltörése miatt van szükség erre.
Vágólapra másolva!

Az eBay közlése szerint a rendszereit valamikor február vége és március eleje tájékán érte támadás, de ezt csak nemrég fedezték fel. Az internetes licitoldal szerint az ellopott adatok között titkosított formában tárolt felhasználói jelszavak és a felhasználók személyes adatai (például név, cím, telefonszám, e-mail cím) is megtalálhatók voltak.

Bár mostanáig nem szereztek információt arról, hogy bárki is visszaélt volna a lopott adatokkal, a cég a jelszavak cseréjét javasolja mind a 128 millió ügyfelének, akiket e-mail üzenetben is értesített erről. Ha valaki be akar lépni az eBayre, egy ideiglenesen felbukkanó felületen ugyancsak a jelszócserére sarkallják. Ez különösen azoknak a felhasználóknak ajánlott, akik hajlamosak azonos jelszavakat használni a különböző internetes szolgáltatásokhoz.

Az eBay szerint a hackerek megszerezték a cég egyes alkalmazottainak belépési adatait is, és hozzáfértek a vállalati hálózathoz is. Az ügyben feljelentést tettek, és az amerikai hatóságokkal közösen próbálják kézre keríteni az elkövetőket.