Vágólapra másolva!
Árvai Péter együtt vacsorázott az Európai Bizottság elnökével és a Twitter alapítójával.
Vágólapra másolva!

Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke kötetlen vacsorán találkozott Árvai Péterrel, a Prezi alapító-vezérigazgatójával - írja a Prezi közleménye. A vacsorára Barroso összesen 13 különböző európai illetve amerikai alapítót, vezérigazgatót és befektetőt hívott meg.

"Arról beszélgettünk, hogyan tudna Amerika és Európa segíteni a következő technológiai felfedezések megszületésében” - mondta Árvai Péter a vacsora után.

José Manuel Barroso és Árvai Péter a Prezi társalapítója. Forrás: Árvai Péter / Prezi

Jose Manuel Barroso többek között azt szerette volna megtudni, mi tette San Franciscót a startupok fővárosává, milyen adottságok vagy lehetőségek miatt választja ilyen sok vállalkozó a várost, illetve Amerikát.

“Én arról beszéltem neki, hogy nemcsak a politikai döntéshozatal fontos, hanem az is, hogy minél többen megismerjék azt a gondolkodásmódot és hozzáállást, ami a mai világszerte sikeres vállalkozóknak van. Az emberiség nagyon sok világmegváltó ötletet, felfedezést köszönhet Európának. De ezek a találmányok és újítások döntően akkor születtek, amikor az egész társadalom az intellektuális kíváncsiság, a világ jobbításának vágyában égett. Akkor ez a vágy sokkal inkább része volt az európai hétköznapoknak, mint ma” - tette hozzá Árvai Péter.

A majdnem három órás kötetlen vacsorán Árvai Péter mellett a Twitter és Square alapító Jack Dorsey is részt vett.

A Prezit 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. Különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket, aminek köszönhetően sokkal élvezetesebb és maradandóbb prezentációkat tarthatunk. Ma több mint 40 millió ember használja a Prezit, a világ 190 országában. A magyar mellett angolul, németül, franciául, spanyolul, portugálul, japánul és koreaiul is elérhető a Prezi.