Zaklatni fog az XP, hogy cseréljük le

10 éves a Windows XP, Bill Gates
Vágólapra másolva!
A hétvégétől külön ablakban jelzi a régi Windows, hogy cseréljük újabbra. Veszélyes lesz használni.
Vágólapra másolva!

A Microsoft a fejlesztői blogján jelentette be, hogy március 8-tól – vagyis most szombattól – a Windows XP-t használók képernyőin figyelmeztető üzenetek fognak megjelenni, amelyekben a rendszer lecseréléséről tájékoztatják őket. Erre a cég azért kerít sort, mert április 8-a után a 2001-ben megjelent Windows XP szoftvertámogatása megszűnik, a rendszerhez nem készül több biztonsági frissítés. Ez azért veszélyes, mert a nem frissülő rendszeren tátongó biztonsági réseken át kártevők tudják megfertőzni az XP-s számítógépeket, amelyeket így már vírusirtóval és tűzfallal sem lehet hatékonyan védeni.

Ilyen üzenetek fognak megjelenni az XP rendszereken Forrás: Microsoft

A szoftvercég azt is bejelentette, hogy a Laplink nevű társasággal együttműködve egy PCMover Express for Windows XP nevű ingyenes programot tesz elérhetővé hamarosan. Ez a segédprogram az XP-nél frissebb, Windows 7 vagy 8 rendszerekre való átállást segíti: automatikusan elmenti a dokumentumokat, zenéket, fotókat, videókat, leveleket és beállításokat a régi rendszerről, és beállítja őket az újon. A szoftver még ezen a héten elérhető lesz a WindowsXP.com-on.

Ez a program segít újabb rendszerre átállni Forrás: Microsoft

Azok számára, akik nem tudják, hogy milyen Windowst használnak, a Microsoft az AMIrunningXP.com honlap felkeresését javasolja, amely választ ad a kérdésre.