Jövőre érkezik Marty McFly önbefűző cipője

nike mag
Vágólapra másolva!
A Vissza a jövőbe című filmből ismert edzőcipőt jövőre akarja piacra dobni a Nike.
Vágólapra másolva!

A kultikussá vált lábbelit a Michael J. Fox által alakított Marty McFly viselte a Vissza a jövőbe című filmtrilógia második részében. A mai szemmel már leginkább retrofuturisztikus dizájnnal rendelkező, de saját magát befűzni képes cipőből a Nike jótékonysági célra három évvel ezelőtt már legyártott 1500 párt. Ezek azonban csak hasonlítottak filmbeli társaikra, belső akkumulátoruk csak a cipő sarkának kivilágítását tették lehetővé - nagyjából ötórás üzemidővel -, saját maguk befűzésére nem voltak alkalmasak.

Nemsokára azonban már az önbefűzésre is képes változat sorozatgyártása is megkezdődik: erről Tinker Hatfield, a Nike egyik tervezője beszélt, aki szerint az önbefűző cipő már jövőre a boltokba kerülhet - írja a lábbelikkel foglalkozó Sole Collector blog. Azt még most sem tudni, hogy az önbefűző cipő a filmből ismert termék mása, vagy teljesen új modell lesz.

Marty McFly cipője világítós, de még nem önbefűző változatban Forrás: Sole Collector

A három évvel ezelőtt kiadott Vissza a jövőbe-cipő egyébként ritkaságából adódóan nagyon sokat ér, az eBayen nyolcezer dollárért, vagyis 1,8 millió forintnak megfelelő összegért is kínálnak egy párt.