Már készül a hangtompítós hajszárító

óriás hajszárító egy budapesti szabadtéri kiállításon
Vágólapra másolva!
James Dyson, brit feltaláló cége extra halkan működő hajszárítót fejleszt a légáramlás optimalizálásával.
Vágólapra másolva!

James Dyson brit feltaláló felső kategóriás porszívóiról ismert cége nemrég szupergyorsan dolgozó, kézmosásra és szárításra is alkalmas berendezéssel rukkolt elő, most azonban egy szuperhalk működésű hajszárítót szabadalmaztat.

A terméket a vállalat hivatalosan még nem jelentette be, a Telegraph című brit napilap a szabadalmi kérvények nyomán számolt be az új működési elvű termékről. A lap szerint egy hagyományos hajszárító a benne lévő erős ventilátoroknak köszönhetően akár hetven decibeles zajt is kibocsáthat, míg a Dyson új hajszárítója ennél sokkal halkabb működést kínál majd a dokumentumok alapján.

A Dyson cég hat különböző műszaki megoldásához folyamadott szabadalmi védettségért. A benyújtott dokumentumok szerint az új típusú hajszárítóban speciálisan kialakított légjáratok segítségével tennék optimálisabbá a légáramlást, így a készülékben egy kisebb méretű, halkabb ventilátort is elég lesz alkalmazni. Ennek köszönhetően maga a készülék is könnyebb lesz.

A szuperhalk hajszárítóban olyan anyagokat is alkalmaznak, amelyek csillapítják a berendezés rezgését, és az általa kibocsátott hangot is. A szabadalmi kérvényből nem derül ki, hogy hány decibeles hangerővel működik majd a Dyson hajszárítója, azt viszont már tudni, hogy légszűrővel is felszerelik.