Áramszünet miatt maradt el a South Park

Southpark, black out
Vágólapra másolva!
A rajzfilmsorozat friss epizódja 17 éve most először nem készült el időre. A South Park epizódjai nem sokkal premierjük előtt készülnek el, ezúttal áramszünet miatt nem volt lehetősége a rész lerenderelésére az alkotóknak.
Vágólapra másolva!

A kultikus rajzfilmsorozat legújabb, Goth Kids 3: Dawn of the Posers című epizódja nem kerülhetett adásba, mert áramszünet miatt nem tudták befejezni a rész elkészítését. Ezt Matt Stone és Trey Parker maga jelentette be a South Park honlapján.

Stone és Parker ücsörögnek a sötétben Forrás: Southparkstudios.com

A szerzőpáros infravörös kamerával készült felvételeket is közölt az áramszünet miatt a sötétben ücsörgő stábtagokról. A rajzfilmet egyébként egy nagyteljesítményű szerverparkon generálják: a hangok és animációk előállítására szolgáló számítógépeket órákon át nem tudták használni az áramkimaradás miatt. Stone és Parker a maguk részéről sajnálják a malőrt, de bevallásuk szerint már azt is csodálatos dolognak tartják, hogy tizenhét év alatt csak egyszer nem tudtak időre elkészülni egy epizóddal.

Sötétben beszélgetnek a South Park alkotói Forrás: Southparkstudios.com

A South Park készítésekor alapkoncepció, hogy minden epizód csupán nem sokkal a vetítés előtt készül el, ez ugyanis lehetőséget ad az alkotóknak arra, hogy a rajzfilmben aktuális eseményekre is utaljanak. A mintegy hetvenfős stáb nagyjából egy hét alatt készül el a rajzfilm egy epizódjával, amelynek évadjait tavasszal és ősszel tűzik műsorra. Az áramszünet miatt kimaradt epizódot október 23-án fogja sugározni az amerikai Comedy Central tévécsatorna.