Internet nélkül is működni fog a YouTube

Vágólapra másolva!
Okostelefonra letölthetők lesznek a videók, amelyeket két napig lehet lejátszani net nélkül.
Vágólapra másolva!

A Google korábban bejelentette, hogy novembertől az androidos táblagépeken és okostelefonokon a YouTube videókat offline használatra is le lehet majd tölteni. A napokban a cég egyik terméktámogatási oldalán olyan információk jelentek meg, amelyek szerint a lehetőség iPhone-on és iPaden is elérhető lesz a jövő hónapban megjelenő, új applikációval.

Az újítás lényege, hogy a felhasználók az appban kijelölhetnek videókat, amelyeket offline is szeretnének nézni. Ilyen esetben az applikáció letölti a készülék memóriájába a videókat. A letöltött videókat 48 órán át lehet offline módon lejátszani, más készülékre pedig nem lehet átmásolni azokat.

Ha a két napos határidő letelik, akkor a videók nem lesznek többé lejátszható addig, amíg a készülék újból nem kapcsolódik az internethez: ekkor újra engedélyezni lehet az offline lejátszást újabb két napra. A hirdetések a letöltött YouTube-videókban is megjelennek, és ha az eredeti videót például szerzőijog-sértés miatt eltávolíttatták, akkor az a két nap letelte után offline módon sem lesz újra megtekinthető.