Október 25-én debütálnak itthon az új iPhone-ok

Apple iPhone 5S, ujjlenyomat-olvasó
Vágólapra másolva!
Egyszerre jön ki az olcsóbb színes iPhone 5c és az ujjlenyomat-olvasós 5s modell. Áruk még nem ismert.
Vágólapra másolva!

Az Apple szerdán délután bejelentette, hogy október 25-én, pénteken kezdi árusítani Magyarországon az iPhone két új, 5c és 5s nevű típusát. Az előbbi készülék az iPhone 5 színes műanyag hátlappal és jobb akkumulátorral szerelt változata, míg az 5s erősebb hardvert és a jelszavakat részben kiváltó ujjlenyomat-olvasó rendelkezik. Mindkét modell 4 colos Retina képernyővel rendelkezik.

Az iPhone 5c a tavalyi modell ráncfelvarrott, színes kiadása Forrás: Apple

A hazai szolgáltatók közül Telekom és a Vodafone már korábban bejelentette, hogy árusítani fogja a két új modellt, de azok árai még nem ismertek. Egyelőre az Apple magyar webboltjában sem szerepelnek az új iPhone-ok kártyafüggetlen árai.

Az ujjlenyomat-olvasós menügomb az 5s legfontosabb újítása Forrás: Apple

A készülékek első, szürkeimportból származó példányai már elérhetők egyes mobilboltokban, ahol az iPhone 5s 16 gigabájtos verziójáért 300 ezer forint körüli összeget, az 5c-ért pedig 230 ezer forintot kérnek.

A szomszédos országokban, így Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Horvátországban és Romániában is október 25-én debütálnak az új iPhone-ok, amelyeket többek közt az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban szeptember vége óta árul a cég. A nemzetkozi sajtóbeszámolók szerint drágasága ellenére az iPhone 5s a népszerűbb modell a vásárlók körében, ebből hiány is mutatkozott, míg a színes 5c modellt gond nélkül be lehetett szerezni azokban az országokban, ahol az Apple már bevezette a terméket.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.