Kapható az első görbe mobil

GALAXY ROUND, a Samsung hajlított képernyőjű telefonja
Vágólapra másolva!
A Samsung tepsimobiljából hajlított kivitelű változat készül, amit az asztalra helyezve billegtetéssel is lehet vezérelni.
Vágólapra másolva!

Galaxy Round néven új verziót dob piacra a Samsung az Origón is bemutatott Galaxy Note 3 okostelefonból. A csütörtöktől egyelőre csak Dél-Koreában megvásárolható új telefon egyetlen újdonsága, hogy a készülék képernyője jobb és baloldala enyhén meg vannak hajlítva.

Ahogy a képen is látszik, ez olyan külsőt kölcsönöz a mobilnak, mintha egy csövön megolvasztották volna. Egyéb képességei egyébként azonosak a Note 3-mal, bár a görbe modell egy kicsivel vékonyabb is könnyebb hagyományos társánál. A Galaxy Round ugyancsak 5,7 colos, full-HD felbontású képernyővel rendelkezik, ám a Note-tal ellentétben nem jár hozzá a készülékházból előhúzható érintőpálcika.

Galaxy Round, a Samsung hajlított képernyőjű telefonja Forrás: Samsung

A Samsung szerint a görbe kivitelű képernyő kényelmesebb használatot biztosít, bár ez a videós bemutató alapján abban merül ki, hogy ha az asztalra helyezett telefont görbe hátlapján egyik oldalára döntjük, akkor bekapcsol a képernyő, és megjelenik rajta a pontos idő és a bejövő üzenetek. Hasonló módszerrel a lejátszott zenék között is előre és hátra lehet váltogatni. A gyártó szerint a görbe képernyőn fél kézzel is könnyebb használni a telefont, mivel a legfontosabb kezelőszervek mindig a megfelelő oldalon lévő ujjak közelében jelennek meg, és a készülék fogása is jobb ennek köszönhetően.

GALAXY ROUND, a Samsung hajlított képernyőjű telefonja Forrás: Samsung

A rivális LG is bejelentette, hogy hajlított kialakítású készüléket tervez piacra dobni, de azon nem a képernyő jobb és baloldala, hanem felső és alsó része lesz kissé begörbítve. Azt még nem tudni, hogy a Samsung Dél-Koreán kívül is fogja-e árulni a Galaxy Roundot.

Szereti az érdekes kütyüket? Kövesse a Techbázist a Facebookon is!