Egy estig képernyő volt a toronyház

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz kollégiuma mátrix kijelzőként funkcionál
Vágólapra másolva!
Vasárnap este kilenctől újra óriáskijelzővé alakult a Schönherz kollégium.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este kilenc és tizenegy óra között az idén is gigászi méretű képernyővé alakul a Schönherz Zoltán Kollégium Rákóczi híd felé eső oldala. Az esemény véget ért, köszönjük mindenkinek a figyelmet!

Az élő közvetítést a Budavári Schönherz Stúdió szolgáltatta, az esemény véget ért, jövőre újra kivilágítják a kollégiumot!

A műszaki egyetemista kollégisták minden egyes ablakba erős fényű, színes ledeket szerelnek, amelyeket az elektronikai műhelyben lévő számítógép villogtat olyan módon, hogy az ablakokban lévő, összesen mintegy 22 ezer darab dióda villogása egyetlen hatalmas képet alkosson. A wifin keresztül, a Rákóczi híd oldalából irányított rendszer egyszerűbb animációk, kisfelbontású videók megjelenítésére is alkalmas.

Korábbi cikkünkből részletesen is megismerheti az óriáskijelző működését, fotóinkon pedig megnézheti a lapra szerelt diódákat a szobák oldaláról is. Az óriáskijelzőt minden évben a villanykari napok, nem hivatalos nevén a Schönherz QPA megnyitóján kapcsolják be. A projekt honlapját ezen a linken lehet felkeresni.

Ilyen mintákat fognak kirajzolni az idén is a Schönherz kollégium oldalára Forrás: MTI/Honéczy Barnabás