Retina kerülhet az új iPad Minibe

Vágólapra másolva!
Az Apple kisebbik táblagépe még idén megkaphatja a nagyfelbontású Retina érintőképernyőt.
Vágólapra másolva!

Az Apple-nek lépést kell tartania a riválisaival, ezért a Wall Street Journal információi szerint már idén karácsonyra olyan új verziót dob piacra a 8 colos kijelzővel szerelt iPad Miniből, amely nagytestvéréhez hasonlóan már Retina képernyővel lesz felszerelve.

Az élesebb képet, így jobban olvasható betűket biztosító képernyő bevezetésére az Apple-nek nagy szüksége van, mert a nemrég bejelentett új Google Nexus 7 táblagép is nagyfelbontású érintőképernyővel rendelkezik. Míg a nettó 230 dolláros, vagyis ötvenezer forint körüli összegért elérhető új Nexus 7-est 1920x1200 pixeles képernyővel szerelik, a kicsit nagyobb kijelzővel bíró iPad Mini csupán 1024x768 pixeles képernyőt kapott.

Balra a jelenlegi iPad Mini nagytestvére mellett Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Wall Street Journal amerikai üzleti lap értesülései szerint az új iPad Mini Retina képernyőjét többek közt Samsung gyártja majd, pedig az Apple korábban már megpróbált függetlenedni a koreai cégtől, hiszen annak saját androidos termékei az iPad és az iPhone legfőbb riválisainak számítanak. A lap úgy tudja, hogy az Apple a Sharptól és az LG-től rendelte volna az új iPad Mini képernyőit, ám a kellő mennyiségű készülék gyártásához a Samsungtól is rendelnie kellett alkatrészt.