Bámészkodhat az Eiffel-toronyból

google street view, eifel torony
Vágólapra másolva!
Bejárhatóvá tette a Google kulturális intézete valamint az Eiffel-tornyot üzemeltető cég Párizs legismertebb műemlékét.
Vágólapra másolva!

A Google munkatársai a múzeumok bejárására tervezett, zsúrkocsira hasonlító kamerás eszközt cipelték fel az Eiffel-torony második és harmadik szintjére, valamint a torony tetején lévő kilátóba - írja a virtuális kiállítást beharangozó blogbejegyzés. A száznyolc emelet magas épületet nem járja végig a kamera, bőven marad néznivaló egy személyes látogatásra is.

A második emelet még nincs beüvegezve (a panoráma megnyitásához kattintson a képre) Forrás: [origo]

A Google csapata egy különösen barátságtalan, felhős napon készítette el a panorámafelvételeket a toronyban, így Párizs nem tűnik túlzottan hívogatónak. A francia főváros iránt érdeklődők nem ússzák meg, hogy egyszer személyesen ne utazzanak el Párizsba, hogy megnézzék, milyen a város, ha süt a nap. A Google oldala nem csupán panorámafotókat tartalmaz, a torony terveit, történetét és a felavatási ceremónián készült fotókat is megnézhetik a netezők.

Érdemes megnézni a Google által közzétett így készült videót is. Látszik, hogy a lift nem viszi fel mindenhová a turistákat. Vannak olyan csigalépcsők, ahol a fotósoknak kézzel kellett felcipelniük a zsúrkocsi jellegű panorámafotós szerkezetet.