Csúcsra járatja a konzolt az új GTA

GTA, Grand Theft Auto
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A világ egyik legnépszerűbb játékának számító Grand Theft Auto videojáték szeptember 17-edikén megjelenő folytatásáról csütörtök este adták ki a készítők az első olyan videót, amely a tényleges játékmenetet mutatja be. A GTA V azért számít rendkívül nagy dobásnak, mert a konzolok jelenlegi generációjára jelenik meg, nem kell hozzá beruházni az idén karácsonyra megjelenő új és drága típusokra.

Bár az Xbox 360 és a Playstation 3 már életciklusainak utolsó éveiben jár, és grafikai teljesítményüket egy jobb PC is felülmúlja, a Rockstar Games új játéka a most kiadott bemutató alapján az öreg hardvert a végletekig csúcsra járató, látványos grafikát kínál majd. Egyedül az szembetűnő, hogy a karakterek és a táj kevésbé részletesen kidolgozott, mint ahogy azt az új generációs konzolokra megjelenő játékok bemutatóin láthattunk.

Az első valódi játékvideó a GTA V-ből

Hónapokra elegendő szórakozást biztosít majd a játékosoknak az is, hogy a GTA V-ben a korábbi részeknél sokkal nagyobb területet lehet majd bejárni. Az új epizód a Los Angelesről mintázott Los Santosban játszódik, amelyben az épületekkel telezsúfolt belváros mellett hegyvidék és tengerpart is megtalálható. Az autón és motoron kívül a játékban repülővel és helikopterrel is lehet közlekedni, de vadászni, golfozni, teniszezni vagy búvárkodni is módja lesz a játékosnak.

Az új játéknak három főszereplője lesz, akik mind másban erősek: egyikük egy visszavonult bankrabló, társa egy afroamerikai gengszter, harmadikuk pedig gyakorlatilag egy pszichopata tahó - derül ki a videóból. Irányításukat pedig a játékos bármelyik pillanatban átveheti, sőt, akár segítőket is felbérelhet. Ha épp nincsenek emberi kontroll alatt, a karakterek önmaguktól cselekszenek, a missziókon kívül sosem tudni, hol lehet fellelni őket: lehet, hogy éppen a feleségükkel veszekszenek, vagy a kocsmában piálnak.

A GTA V-ben a rablások és más küldetések során begyűjtött pénzből alaposan fel lehet spécizni az autókat, amely a menettulajdonságokat is jelentősen módosítja. Az illegálisan beszerzett összegeket a játékbeli tőzsdén is be lehet fektetni - és el lehet veszíteni vagy meg lehet sokszorozni, de divatcikkekre, tetoválásra is lehet költeni. Fontos szerephez jut a megfelelő fegyverek beszerzése is, a fejlesztők szerint az ötödik részben már nem lehet majd csak szimplán gépfegyverrel végigkaszabolni minden egyes küldetést.

A pénzszerzésen lesz a hangsúly Forrás: Youtube

Egyelőre még nem tudni, pontosan milyen többjátékos módot kínál majd a játék - a bemutató végén csak azt látni, hogy a virtuális városban egy tucat emberi játékos barangol a legkülönbözőbb járműveken.

A GTA V szeptember 17-én fog megjelenni Xbox 360-ra és Playstation 3-ra, a PC-s verzió kiadását azonban egyelőre fontolgatja a kiadó.