Pár héten belül kész a Windows 8.1

Steve Ballmer a Microsoft igazgatója, keynote a Microsoft Build konferencián San Franciscoban
Vágólapra másolva!
Augusztusra elkészül a Windows 8 javított verziója, de csak a PC-gyártók kapják meg.
Vágólapra másolva!

A Microsoft két héttel ezelőtt tette elérhetővé a Windows 8 frissítését, amely legújabb operációs rendszerét teszi könnyebben használhatóvá. Azt még nem tudni, hogy az új verzió mikor lesz közvetlenül a felhasználók számára is hozzáférhető, de a vállalat hétfőn bejelentette, hogy a táblagépeket és PC-ket gyártó cégek már augusztusban hozzáférhetnek a Windows 8.1 végleges, stabil verziójához.

Ezt Tami Reller, a cég marketing-, és pénzügyi vezetője jelentette be. Az augusztusi megjelenés azt jelenti, hogy a szoftver már kellően kiforrott állapotú, a gyártóknak pedig elegendő idejük lesz a Windows 8.1-et futtató gépek bevezetésére a karácsonyi vásárlási szezon előtt.

A Windows 8.1 kissé feltuningolt nyitóképernyője Forrás: Microsoft

A 8.1-es frissítést egyébként ingyen telepíteni lehet majd a meglévő Windows 8 rendszerekre is, de azt még nem tudni, hogy a végleges verziója mikor jelenik meg. Ahogy korábbi cikkünkből is kiderül, a Windows 8.1 megjelenése nem hoz komoly áttörést, bár az új verzió teszi elsőként lehetővé a legújabb Windows futtatását kisképernyős, 7-8 colos táblagépeken is.

Az új verzióban nem lesz kötelező a teljes képernyős, csempéket tartalmazó nyitóképernyővel indítani a számítógépet, és a korábbi Windows Asztalra pedig egy Start gombhoz hasonló ikont helyeztek el.