Hatalmas központot épít a Google Londonban

Google, fejlesztők dolgoznak a Google San Francisco-i központjában
Vágólapra másolva!
330 méter hosszú lesz, és tízezer négyzetméteren terül majd el. Ez lesz a cégóriás második legnagyobb irodája, és a londoni King's Cross központjába tervezett városfejlesztés egyik alapköve.
Vágólapra másolva!

A Google bemutatta új londoni központjának a terveit, amely a King's Cross pályaudvar közelében fog állni, és várhatóan 2016-ra készül el – írja az angol Telegraph. Az épület 330 méter hosszú lesz, közel tízezer négyzetméteren terül majd el, és 650 millió fontba (224 milliárd forint) fog kerülni. Ha elkészül, ez lesz a Google legnagyobb irodája a vállalat központja, a Kaliforniában található úgynevezett Googleplex után. Az építkezés már idén megkezdődik.

Új központot épít a Google Londonban, King's Cross Forrás: Google

Az irodaházhoz hatalmas bicikliparkoló tartozik majd, és egy olyan mászófal, amely az emeletek között húzódik. A terület legnagyobb része irodákból áll majd, de 4600 négyzetméteren boltok is lesznek. A cég irodái híresek arról is, hogy a dolgozóknak fenntartott ínyenc éttermek, bowlingtermek, modern konditermek és egészségügyi részleg is található bennük.

„Az új központunk építése jó a Google-nak, és jó Londonnak. Elkötelezettek vagyunk az Egyesült Királyság felé, és hogy szerepet kapjunk a történelmi terület regenerációjában” – mondta Dan Cobley, a Google brit igazgatója. Az épületet Allford Hall Monaghan Morris tervezte, aki a terület ipari örökségéből merített ihletet.

Új központot épít a Google Londonban, King's Cross Forrás: Google

A beruházástól azt várják, hogy más technológiai vállalatokat is a környékre csal, elsősorban kisebb start-upokat, és felhajtja a bérleti díjak összegét. Az új irodaháza ugyanakkor csak egy része lesz a King's Cross Central fejlesztésének, amely a tervek szerint 35 ezer munkahelyet fog teremteni.

A Google jelenlegi londoni főhadiszállásán februárban jártunk, itt olvashatja beszámolónkat.