Teljesen átalakítják a Microsoftot

Vágólapra másolva!
Eszközökkel és szolgáltatásokkal foglalkozó részlegekre bonthatják szét a szoftveróriást a jövő héttől, ennek nyomán kevesebb vezető beosztású munkatársra lesz szükség.
Vágólapra másolva!

Az AllthingsD hírportál értesülései szerint július elsején Steve Ballmer, a vállalat elnök-vezérigazgatója fogja bejelenteni a Microsoft céges szervezetének teljes átalakítását. A portál szerint az átalakítások révén Ballmer a jövőben a cégnél a korábbinál kevesebb közép-, és felsővezetőre lesz szükség, ami miatt számos ilyen munkakörben dolgozó alkalmazott a munkahelyét félti.

A The Verge hírportál információi szerint Ballmer négy fő részleget akar létrehozni a Microsofton belül: ezek egyike az üzleti megoldásokkal foglalkozna, egy másik kizárólag a hardverekkel, a harmadik szoftverekkel, applikációkkal és szolgáltatásokkal, míg a negyedik csak operációs rendszerek fejlesztésére koncentrálna. Ez utóbbi részlegnél végeznék a számítógépekre és a mobil eszközökre szánt Windowsok fejlesztését is a jövőben a lap forrásai szerint. A mobil és számítógépes részlegek összevonásával a jelenleg még eltérő két operációs rendszera jövőben egyre inkább azonossá válhat.

A Microsoftnál legutóbb 2008-ban, a Windows 7 piacra dobása előtti évben hajtottak végre komolyabb átszervezést, de a The Verge szerint a mostani lesz a céget 20000 óta vezető Steve Ballmer vezetése óta a legnagyobb átalakítás.