Vágólapra másolva!
Atom-tengeralattjáróról mintázta legújabb luxusjárművét egy osztrák tervezőiroda. Az egyelőre csak 3D-s tervként és egy rövid animáció főszereplőjeként létező tengeralattjáró cirkálórakéták helyett VIP-hálótermeket és úszómedencét tartalmaz.
Vágólapra másolva!

Ha elég gazdat megrendelőt talál az osztrák Motion Code: Blue nevű cég, akár el is készülhet a világ első luxus-tengeralattjárója. A cég több luxusjacht megtervezésén és kivitelezésén van túl, lemerülni képes eszközt azonban még nem építettek. Ha valami képes a hírességek magánszférájának sértetlenségét garantálni, akkor az a víz alá meríthető luxusjármű lesz.

A dizájnt a kor legjobb vadász-tengeralattjárójáról koppintották Forrás: Motion Code Blue



A Motion Code: Blue nem az alapoktól látott neki a Migaloo nevű tengeralattjáró megtervezésének, hanem a valóban létező járművektől vette a mintát. A Mashable technológiai blog szerint a legfőbb ihletforrás az Egyesült Államok haditengerészetének legmodernebb, Virginia-osztályú vadász-tengeralattjárója volt. fegyverraktár, vetőcsövek és legénységi szállások helyén azonban más jellegű felszerelés kapott helyet. A hatszintes járműben kétemeletes tulajdonosi lakosztály és nyolc VIP-lakás található. A fedélzeten helikopter-leszállóhely található, közvetlenül a medence mellett. A tengeralattjáró elején pedig egy üldögélős teraszt is ki lehet alakítani.

A nagy ablakok furcsán festenek egy tengeralattjárón Forrás: Motion Code Blue



Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen meghajtással rendelkezne a luxus-tengeralattjáró. Atommeghajtású hajók jellemzően nem kerülnek magánkézbe, a hosszabb tenger alatti tartózkodást azonban más meghajtási rendszerrel nem lehet garantálni. A Motion Code: Blue a közelmúltban gyakran osztott meg Facebook oldalán olyan folyékony hidrogénnel működő hajtóművekről szóló híreket, amelyek egy jachtba is beszerelhetőek.

Helikopterrel is le lehet szállni a Migaloora Forrás: Motion Code Blue



A fegyverrendszerekkel megspórolt helyet és tömeg azt is lehetővé teszi, hogy a hajó megfelelő borítást kapjon. Az utasok által látogatható medence környéki részt gránittal fogják befegni a Yanko Design blog szerint. A tengeralattjáró saját moziteremmel, könyvtárra, játékszobával és edzőteremmel is fog rendelkezni.

Gránti fogja borítani a tatot, hogy kényelmesen lehessen rajta sétálni Forrás: Motion Code Blue

Ha kíváncsi további értelmetlen luxuscikkekre, kövesse a Techbázist a Facebookon is!

A luxusjármű jövőbeli árát megbecsülni sem igazán lehet. A Virginia-osztályú atom-tengeralattjárók 2,5 milliárd dollárba kerülnek, éves üzemeltetési költségük pedig 50 millió dollár. Ebben az árban azonban a fegyverrendszerek és egyéb katonai fejlesztések is benne vannak.