Újra támad a Facebook-vírus

Vágólapra másolva!
Újra támad a Facebook jelszavakat lopó Koobface vírus. A vírust egyszer már majdnem legyőzték, ám most egy módosított verziója ismét elszabadult a közösségi oldal felhaszálói között.
Vágólapra másolva!

Újra népszerű a kiberbűnözők között a Koobface nevű jelszólopó vírus. A McAfee antivíruscég adatai szerint az öt éve írt vírus 2013 első negyedévében ismét terjedőben van.

A Koobface működése nagyon egyszerű, az emberi kíváncsiságon alapul. A vírus készítői olyan személyes üzenetekkel bombázzák a felhasználókat, amely egy izgalmas videóra mutató linket tartalmaz. A linkre kattintókkal egy programot próbál feltelepíttetni a felhasználókkal, arra hivatkozva, hogy a kodekre szükség van a videó lejátszásához. Aki bedőlt az átverésnek, az gyakorlatilag átadta a számítógépét a vírus készítőinek, és első teendőként átverős leveleket küld a felhasználó összes ismerősének.

Az All Facebook szerint a Facebook és a többi támadás alatt álló közösségi oldal 250 ezer dollárt adott a University of Alabama kiberbiztonsági laborjának, hogy az segédkezzen a Koobface terjedésének megállításában. A csoport erőfeszítései azonban csak egy rövid ideig voltak sikeresek, most ismét terjedőben van a Facebook-vírus.