Ingyenes lesz az Office a kis tabletekhez

Vágólapra másolva!
A hét-, és nyolccolos képernyővel szerelt, Windows 8-at futtató táblagépekhez a Microsoft hamarosan ingyen ad majd Office programcsomagot.
Vágólapra másolva!

Ezt Tami Reller, a szoftvercég pénzügyi és marketingvezetője a Computex nevű tajvani technológiai kiállításon jelentette be. Eddig a Windows 8-hoz, és a korábban megjelent operációs rendszerekhez sosem járt alapból Office programcsomag.

Ez alól kivételt képez a Windows 8-cal párhuzamosan megjelent Windows RT, amely egy kizárólag mobilprocesszorral szerelt táblagépekre előre telepítve megvásárolható rendszer. Ez nem alkalmas hagyományos windowsos programok futtatására, csak appokat lehet telepíteni rá.

Az új bejelentés értelmében a Windows RT mellett a Windows 8-at futtató gépekhez is járni fog az Office 2013 Otthoni és diákverziója, amely a Wordöt, az Excelt, a Powerpointot és a OneNote-ot tartalmazza, az Outlook levelezőprogramot nem. A licenc kizárólag a hét-, és nyolccolos táblagépekhez lesz elérhető ingyenesen, és a gyártók maguk döntik el, hogy mellékelik-e a készülékeikhez.

A Microsoft nemrég azt is bejelentette, hogy a jövőben olcsóbban licenceli a gyártóknak a Windows RT szoftverét, amely hamarosan megkapja a beépített Office-on kívül az Outlook levelezőprogramot is.