Eltörölné a roamingdíjakat az EU-biztos

Vágólapra másolva!
Nem csupán tovább csökkentené, hanem teljesen eltörölné az Európai Unió országain belüli mobiltelefonos roamingdíjakat Neelie Kroes, az Európai bizottság digitális kérdésekkel foglalkozó biztosa.
Vágólapra másolva!

A távközlési ügyekkel behatóan foglalkozó Kroes Twitter-fiókjában, illetve az Európai Parlamentben tartott beszédében is kifejtette, hogy a kidolgozás alatt álló új uniós távközlési szabályzás keretében nem csupán csökkentenék, hanem meg is szüntetnék a roamingdíjak alkalmazásának lehetőségét Európán belül - adta hírül a The Verge technológiai hírportál.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális kérdésekkel és médiaügyekkel foglalkozó biztosa sikersztorinak tartja a mobilos roamingdíjak mesterséges mérséklésének megvalósítását. Kroes
szerint még az unió kritizálói is elismerik, hogy ezt soha sem lehetett volna megvalósítani az Európai Unió létezése nélkül.

A roamingdíj azt az extra költséget jelenti, amelyet külföldre utazva egy másik ország lakosainak kell fizetniük azért, mert egy helyi mobilcég szolgáltatásait használják. Egy uniós rendelet értelmében évek óta a szolgáltatóknak minden évben csökkenteniük kell a roamingdíjakat. Kroes reményei szerint a roamingdíjak teljes eltörlését biztosító új, egyebek mellett az internet semlegességét is garantáló távközlési szabályozás már jövő húsvétre életbe léphet.

Korábbi cikkünkből azt is megtudhatja, miként lehet megúszni a külföldi nyaraláson a borsos mobilszámlát.