Itt az új Google térképes szuperjáték

map race, map-race google maps
Vágólapra másolva!
Műholdas képekből és légifotókból kell kitalálni, hogy melyik városban járunk a Map Race nevű programban. Egy profinak fél perc is elég, hogy betájolja magát.
Vágólapra másolva!

A Google térképének Utcakép nézetén alapuló Geoguessr játék után újabb térképes helykeresős program jelent meg. A Map Race nem engedi az utcán nézelődni a játékosokat, csupán felülnézeti képet vagy 45 fokos légifotót mutat. A cél az, hogy minél rövidebb idő alatt kitalálni, hogy melyik városba dobott le minket a Map Race.

Egyszerű módban csak négy város közül kell kiválasztani a jó választ Forrás: [origo]



A program a legközelebbi zoomban mutatja a várost, így csak egy-két kereszteződést lehet látni. Van lehetőség eltávolítani a képet, ám ez hatvan másodperc büntetéssel jár. A következő növelés már 75 másodpercbe kerül, és az időtartam tovább növekszik. Az igazi profinak földközeli képekből kell dolgoznia.

A képek minősége is nehezíti a játékot Forrás: [origo]



A Geoguessr-rel szemben a Map Race több nehézségi fokozattal rendelkezik. Könnyű módban négy város közül kell kiválasztani, hogy melyik felett vagyunk, közepesben tízre nő a lehetőségek száma, és csak a legnehezebb módban kell nekünk beírni a hely nevét. A hibás tippek természetesen büntetéssel járnak, már az első rossz kattintás is két perccel növeli meg a szintidőnket. Szűrésre csak egy lehetőség van a játék indítása előtt: választhatunk, hogy a világ minden városa vagy csak az amerikai települések között akarunk keresgélni. A földrészek közti választás azért lenne jó, mert egy európai netezőnek Atlanta és Belo Horizonte ugyanolyan ismeretlen lesz.

Nagy harc mehet a toplistás helyekért, ha népszerűvé válik a játék Forrás: [origo]



A Map Race készítőnek sikerült olyan játékot csinálniuk, amely a többi térképes kitalálós oldalon edződött játékosnak is kihívás. Az oldal ráadásul versengésre csábít, minden nehézségi fokozatnak van toplistája, ahová a leggyorsabbak bekerülhetnek. Egyszerű módon ehhez most 31 másodperces időre van szükség.