Alig használnak appokat a Windows 8-on

soluto windows 8
Vágólapra másolva!
Egy friss kutatás szerint a Windows 8-at használók közül még az érintőképernyős gépek tulajdonosai is alig futtatnak appokat. A hagyományos laptopokon szinte senki nem használja a rendszer egyik fő újításának számító nyitóképernyőről induló applikációkat.
Vágólapra másolva!

A statisztikát a Soluto nevű, windowsos rendszeroptimalizáló szoftver fejlesztői publikálták, a szolgáltatás kliensprogramján keresztül ugyanis több mint tízezer, világszerte használt Windows 8-as gép felhasználási szokásairól van információjuk. A Soluto számai szerint egy átlagos Windows 8-as felhasználó naponta mindössze másfél alkalommal nyit meg egy applikációt a számítógépén. Ez a szám 2,22 alkalomra növekszik abban az esetben, ha az új Windows futtató készülék érintőképernyős kivitelű, és 2,71 alkalomra, ha kifejezetten táblagép kialakítású eszközről van szó.

A Windows 8-as alkalmazások a hagyományos asztali PC-t használók körében a legnépszerűtlenebbek: a felhasználók 60,78 százaléka ezek közül naponta kevesebb mint egy appot indít el. A nem érintőképernyős laptopok esetében is csupán hajszálnyival jobb: 59,88 százalékos. Az érintőképernyős laptopok esetében az arány 58,10 százalék.

Forrás: Soluto

Egyedül a táblagép kivitelű eszközök használói között vannak többségben az appokat használók: ezek esetében csak 44,4 százalék indít el naponta legfeljebb egy appot. A statisztikák szerint a Windows 8-ban a legtöbben a levelező-, és üzenetküldő programot, naptárt és kontaktokat tartalmazó appgyűjtemény a legnépszerűbb. A második helyen a Windows 8 beépített képnézegetője, a harmadik helyen pedig az Olvasó nevű, dokumentumok megnyitására szolgáló beépített app áll.