Fekete-fehér lesz az új iPhone

iPhone 5, Apple, mobiltelefon teszt
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott információk szerint jelentősen átdolgozza mobil operációs rendszere, az iOS külsejét az Apple: a színes ikonokat fekete és fehér, szögletes menük válthatják a jövőben.
Vágólapra másolva!

Erről a 9to5Mac.com hírportál számolt be, amely új tudja, hogy az iOS 7-es verziójában új kinézetű kezelőfelületet vezet beaz Apple. A vállalat dizájnfelelőse, Jony Ive a pletykák szerint teljesen átdolgozta a szoftvert, amely "fekete, fehér és mindenütt lapos" lesz.

A portál úgy tudja, hogy az új iOS-ben az Apple szakít a valódi tárgyakat mímelő - szaknyelvben szkeumorfnak nevezett - dizájnmegoldásokkal, és minimalista kezelőfelület veszi át. A cég mobil eszközeinek külső kialakításáért, és néhány hónapja már a szoftveres kezelőfelületért is felelős Ive egy megbeszélésen úgy fogalmazott, hogy a "valódi tárgyakat utánzó dizájn nem állta ki az idő próbáját" - írj a 9to5Mac. A szkeumorf iskolát követő interfészekez az iOS fejlesztését igazgató korábbi vezér, Scott Forstall részesítette előnyben az egyéb megoldásokkal szemben, Jony Ive azonban nem ezekben a megoldásokban hisz.

Bár képet még nem lehet látni az Apple mobilszoftverének új külsejéről, az hasonlóságot mutathat a Windows Phone 8 kialakításához. Ugyanakkor az Apple számára nem lesz egyszerű a váltás, hiszen készülékek millióit adta el meglévő szoftvereivel. Az iOS új, hetes változatát várhatóan a cég júniusi fejlesztői konferenciáján fogja bemutatni az Apple.