Szupermobil a Nokia korábbi mérnökeitől

Vágólapra másolva!
Jolla néven fejlesztett egy egyedi szoftvert használó, de elvileg androidos appokat is futtatni képes okostelefont a Nokia korábbi fejlesztői és vezetői által alapított cég.
Vágólapra másolva!

A Jolla nevű készülék 4,5 colos érintőkijelzővel rendelkezik, és a Sailfish elnevezésű, saját fejlesztésű szoftvert futtatja. Ez a Nokia MeeGo nevű rendszerének alapjain nyugszik, amelyet a finn gyártó a Windows Phone rendszerre cserélt le a Microsofttal való együttműködésének részeként. Ugyanakkor a fejlesztők elmondták, hogy a Sailfish teljesen kompatibilis a Google Androidra írt applikációkkal, így a rivális platformra fejlesztett programokat a Jollán is gond nélkül használni lehet.

A telefon egyébként az év végétől lesz kapható kerülni 400 eurós, vagyis nagyjából 120 ezer forintnak megfelelő összegért. A 4G mobilinternetet is támogató készüléket gyártó cég alapvetően online fogja árusítani, pontos premierjének dátumát pedig csak később fogja bejelenteni.

A Nokia Lumia modelleire hasonlító telefon színes hátlapja cserélhető kivitelben készül, és az operációs rendszer színei és ikonjai mindig a hátlapéhoz igazodnak. A telefon kétmagos lapkával lesz felszerelve, kamerája pedig 8 megpixeles.

Forrás: Jolla
Forrás: Jolla