Itthon is elérhető a facebookos ingyenhívás

Facebook Home
Vágólapra másolva!
Már a magyar okostelefonosok is használni tudják a Facebook mobilkliensébe épített telefonfunkciót. A Free Call gombbal indítható hívásokat wifin praktikus bonyolítani.
Vágólapra másolva!

Az új funkcióval olyan facebookos ismerősöket lehet feltárcsázni, akik be vannak jelentkezve a közösségi oldal okostelefonos alkalmazásába, és nem tiltják le a híváslehetőséget. A Skype-hoz hasonló szolgáltatást eddig csak a Facebook számítógépes felületén lehetett használni egy bővítmény feltelepítését követően.

Az iOS-re és Androidra elérhető Free Call funkció használatához semmilyen telepítésre nincs szükség, elég, ha a telefonra a Facebook mobilkliense, vagy a Facebook Messenger üzenőprogram telepítve van. Ezek legfrissebb verziója már tartalmazza az internetes hívásfunkciót is, amely mobilinterneten is működik, de adatforgalma miatt érdemesebb wifihálózathoz kapcsolódva használni.

Az ingyenes híváshoz meg kell nyitni a Facebook üzenőmodulját, és a felhasználókkal folytatott párbeszédek mellett, a jobb felső sarokban megjelenő i betűre kattintva lehet elérni. Az innen megnyíló menüből a Free Call funkciót indítva lehet felhívni az ismerősöket. A hívások indításáról és elutasításáról a facebookos üzenetek között kapnak értesítést a felek. Egyelőre nem sikerült rájönnünk, hogyan lehet letiltani a hívások fogadását a Facebook üzenetkezelőjének kikapcsolása nélkül.

Forrás: [origo]