Vágólapra másolva!
Nem hivatalos információk szerint a Yahoo cég 1,1 milliárd dollárért, vagyis mintegy 250 milliárd forintért megvásárolja a Tumblr mikroblogszolgáltató oldalt.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal amerikai üzleti lap belső forrásból értesült a felvásárlásról, amelyet értesülései szerint már hétfőn is hivatalosan bejelenthetnek a felek. A lap úgy tudja, hogy a Yahoo nem tervezi, hogy saját szolgáltatásaiba olvassza be a Tumblrt, amely különálló részlegként működik majd tovább. A felvásárlást egyelőre sem a Tumblr, sem pedig a Yahoo nem kommentálta.

A Tumblr felvásárlásával a Yahoo a közösségi szolgáltatások terén erősítheti pozícióját. A Wall Street Journal szerint a Yahoo-hoz a Google-tól tavaly nyáron átigazolt új elnök-vezérigazgató, Marissa mayer vetett szemet a mikroblog szájtra, amely többek közt Barack Obama amerikai elnököt, és a popsztár Lady Gagát is felhasználói között tudhatja. A szájton mintegy 108 millió darab mikroblogot regisztráltak.

A Twittertől eltérően a Tumblren nincs korlátozva a bejegyzések hossza, és beágyazott képet, videót tartalmazó bejegyzéseket is lehet írni. A regisztrált felhasználók követhetik kedvenc blogjaikat, és újraposztolhatják az érdekes bejegyzéseiket saját mikroblogjukon akár egy megjegyzéssel együtt, és persze lájkolni is lehet a posztokat. Mayer beiktatása óta ez lesz a legnagyobb akvizíció, amelyre a Yahoo sort kerít. Hétfőn a lap szerint a cég a népszerű Flickr képmegosztó szájt új verzióját is be fogja jelenteni. A 2007-ben Tumblr 2012-ben 13 millió dollár nyereséget termelt, ami messze alulmúlta a részvényesek várakozását. A szájt alapítója, David Karp 2013-ra 100 millió dolláros profitot szeretne elérni.