Mobilról tudjuk meg, miért késik a busz

Vágólapra másolva!
A Budapesti Közlekedési Központ új honlapja bármilyen okostelefonról megnyitható, de a BKK e-mailben is értesíteni tud a villamos-, busz-, és trolijáratok fennakadásairól.
Vágólapra másolva!

Megújult webes és mobilfelületet mutatott be a Budapesti Közlekedési Központ, ami percre pontos információkat közöl a tömegközlekedési járatokon történő változásokról. A BKK Info nevű oldal az összes tömegközlekedési útvonalat érintő változásról tájékoztat, a honlapon az eltereléseket vagy esetleges megálló kihagyásokat térképen is meg lehet nézni.

Minden amihez a tervezésre szükség lehet Forrás: [origo]


Az oldalon járatszám és járműtípus, valamint útvonal szerint csoportosítva látható, hogy éppen hol lehet a megszokottól eltérő közlekedésre számítani, és ennek mi az oka. Az http://m.bkkinfo.hu/ címen elérhető új honlap nem csupán az aktuális fennakadásokat vagy változásokat közli, hanem a közeljövőben várhatóakról is tájékoztat.

Nem kell feltétlenül okostelefonnal rendelkezni a szolgáltatás használatához, mivel a BKK Info honlapon regisztrálni lehet e-mailes riasztásokra is. Ekkor előzetesen ki kell választani, mely járatok fennakadásairól akarunk tájékozódni, a BKK pedig e-mailben küld értesítést minden fennakadásról. Pénteki tesztünk során a rendszer már tíz percen belül levelet küldött az 1-es villamos részleges autóbuszos helyettesítéséről.

Az oldal egyelőre tesztüzemmódban fut, de már a nyilvánosság számára is elérhető, a fejlesztők szívesen veszik a felhasználók visszajelzéseit, javaslatait. A tömegközlekedési fennakadások mellett a BKK ígérete szerint rövidesen közúti információk is elérhetőek lesznek az oldalon, ami az autósok számára is hasznos lesz. A most bemutatott mobil oldal mellett készül a kifejezetten okostelefonokra írt alkalmazás is, aminek tervezett megjelenéséről egyelőre nem közöltek közelebbi információt.