Még okosabb lesz az okosóra

Vágólapra másolva!
Az okostelefonon futó bármelyik alkalmazás beszélhet a Pebble okosórával. A kütyü fejlesztője olyan eszközöket adott ki, amelyek használatával az órát akár a telefon távirányítójaként is lehet használni.
Vágólapra másolva!

Az új programozási felülettel a fejlesztők olyan funkciókhoz is hozzáférhetnek, amelyek eddig nem voltak támogatva, tovább bővítve az okosóra felhasználási lehetőségeit. Az [origo] által is tesztelt Pebble eddig csupán e-mailek vagy szöveges üzenetek megjelenítésére, esetleg egyszerű játékok futtatására volt alkalmas, A mostani újításoknak köszönhetően azonban egyre bonyolultabb alkalmazások érkezhetnek, még több információt megjelenítve, illetve a kétirányú kommunikáció megnyitásával akár távirányítóként használva az órát.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Eddig csak számlapokat lehetett telepíteni a Pebble-re

Az Pebble gyártói jelenleg még az óra piacra dobásához szükséges Kickstarter kampány támogatóit próbálják kiszolgálni, a 85 ezer támogató közül már 70 ezren megkapták az terméket. Ha a kiszolgálás a jelenlegi ütemben folytatódik az óra várhatóan 4-6 hónap múlva kerülhet a boltok polcaira. A most frissített programozói felületnek köszönhetően valószínűleg lényegesen megnövekszik az órára készült alkalmazások száma, ami most ötezer körüli. így az órák számos új funkcióval bővülhetnek a kereskedelmi forgalomba kerülés idejére.