Az Apple-vezér egy órája 140 millióba kerül

Vágólapra másolva!
140 millió forint ért kávézhat Tim Cookkal, az Apple vezérével egy jótékonysági aukció győztese. Cook ezzel még nem a legnépszerűbb kávépartner, Warren Buffett sztárbefektető egy órájáért dollármilliókat fizetnek.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön este zárult online jótékonysági árverés feltételei szerint a legtöbbet kínáló licitáló és egy kísérője fél-egy órán át kávézhat az Apple-vezérrel a cég kaliforniai, cupertinói székhelyén. A találkozónak egy éven belül meg kell történnie, és a joga nem adható tovább harmadik személynek. A bevétel a Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights nevű emberi jogi szervezetet illeti.

Warren Buffett sztárbefektető jótékony célból már évek óta felkínál idegeneknek találkozási lehetőséget, amelyért legutóbb 3,5 millió dolláros (800 millió forint) rekordösszeget fizettek, igaz, ő nyolc személyt lát vendégül ebédre a Steakhouse Smith & Wollensky nevű előkelő New York-i étteremben.

Az árverést a CharityBuzz nevű jótékonysági oldal szervezte, amelyen gyakran kerülnek kalapács alá hírességek. Az oldalon gyakran vannak 30-40 millió forintos aukciók, amelyeken énekesek és filmsztárok egy-egy óráját lehet megvenni.