Ingyenes lesz a Windows 8.1

windows blue
Vágólapra másolva!
A Windows 8 korábban Windows Blue néven emlegetett frissítése Windows 8.1 néven fog debütálni, és ingyen lehet majd telepíteni a meglévő rendszerekre, akárcsak a korábban szervizcsomagként kiadott frissítéseket.
Vágólapra másolva!

Ezt a Microsoft hivatalosan jelentette be keddi, befektetőinek tartott konferenciahívásán, ahol Tami Reller, a vállalat marketing-, és pénzügyi vezetője árult el információkat az eddig Windows Blue kódnéven hivatkozott szoftverről.

Windows 8.1 lesz a neve a Blue-nak

Reller bejelentette, hogy a Windows 8-hoz készülő frissítés hivatalosan Windows 8.1 néven lesz elérhető, és ezt bárki ingyenesen letöltheti majd a cég honlapjáról. Ez egyébként nem újdonság, korábban azonban nem ilyen kódnéven, hanem valamilyen szervizcsomagnak nevezve adott ki új funkciókat is tartalmazó frissítéseket a Windowshoz a társaság.

Forrás: [origo]

A Windows 8.1 megjelenése gyakorlatilag egy második premierje lesz a tavaly októberben kiadott Windows 8-nak. Ez a szoftver annak dacára nem hozott átütő sikert, hogy táblagépekre és hagyományos számítógépekre is telepíteni lehet.

A jövő hónaptól tesztelhető

A Windows 8.1 kisebb javításokat és fejlesztéseket tartalmaz majd, amelyek révén egyszerűbb lesz a szoftver kezelése. A megszokottól eltérő megoldásokkal ugyanis számos felhasználó maga meggyűlt, hiszen a Windows 8-ban például hiányzik a megszokott Start menü. A szoftver első tesztverzióját néhány hét múlva, júniustól lehet majd kipróbálni, a végleges verzió pedig még karácsony előtt meg fog jelenni.

Tami Reller szerint a Windows 8.1 megjelenésével kisképernyős táblagépeken is megjelenhet a cég szoftvere, és az új verziót futtató eszközök olyan felhasználóbarátok lesznek, hogy "az emberek nem fognak hezitálni azon, hogy megvegyék-e őket" - adta hírül a Wall Street Journal amerikai napilap.