A Sony bemutatta a jövő tankönyvét

Vágólapra másolva!
A japán gyártó új e-papírja egy A4-es papírlappal azonos méretű, de egy digitális tollal jegyzetelni is lehet rá. A tankönyvnek is alkalmas, wifire is kapcsolódni tudó képernyőből még csak prototípus létezik.
Vágólapra másolva!

A Sony prototípus eszköze a tipikus e-könyv-olvasóknál nagyobb, 13,3 colos képernyővel rendelkezik. Ekkora kijelző egy tipikus laptopon szokott lenni, de a japán gyártó készüléke táblagép kivitelben készül. Az egyelőre prototípusként elérhető eszköz szemkímélő e-tinta kijelzővel rendelkezik, amely azonban szokatlanul nagy, 1600x1200 pixeles felbontású.

További extrája, hogy a képernyő nem csupán érintésérzékeny, hanem a mellékelt digitális tollal rajzolni és jegyzetelni is lehet rá. A jelenleg kapható elektronikuskönyv-olvasók hasonlókra még nem képesek. A Sony kütyüjének prototípusa csupán kevesebb mint 7 milliméter vastag, tömege pedig 385 gramm, ami jóval kisebb a hasonló méretű iPadénél.

Forrás: Sony
A Sony e-tankönyve ultravékony, könnyű, és jegyzetelni is lehet rá

Az eszköz wifihálózatra lehet kapcsolódni, belső, 4 gigabájtos memóriája pedig microSD-kártyával tovább bővíthető. Ha a vezeték nélküli átvitelt nem használják, a készülék akár három hétig működőképes egyetlen töltéssel. Tesztelését három japán egyetemen még ebben az évben megkezdik, de az Engadget kütyüblog azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a Sony jövőre záruló üzleti évében piacra is dobja a készüléket.